Palvelut

Avun_Avain_Service_Page_Image

Rekisteröinti ja oleskeluluvat

Autamme henkilöitä löytämään paikkansa Suomessa. Autamme heitä löytämään ne vastaavat viranomaiset ja laitokset, jotka käsittelevät rekisteröinti- ja oleskelulupa-asioita. Avun Avain Tukikeskus voi opastaa vaihe vaiheelta, ja varmistaa, että paperit ovat kunnossa. Niin maahanmuuttaja on valmis aloittamaan oman menestyksekkään elämänsä Suomessa.

 

Asumispalvelumme

Asunnon etsiminen vieraassa maassa voi olla haastavaa useista syistä. Sellaisia syitä voivat olla esimerkiksi kielimuuri, vaikeus löytää tietoa tarjolla olevista mahdollisuuksista, yhteystietojen puute tai jokin muu. Autamme sinua etsimään vapaita asuntoja, jotka sopivat sinun ja perheesi tarpeisiin. Tarjoamme keskeisiä tietoja siitä, mitä sinun täytyy tietää löytääksesi kodin Suomessa. Tarjoamme resursseja hakuprosessiin ja autamme sinua hakemusten täyttämisessä.

Tietoja oman sosiaaliset oikeudet

Meillä kaikilla on velvollisuuksien lisäksi myös oikeuksia – eikä ainoastaan kansalaisoikeuksia. Sosiaaliset oikeudet ovat yhtä tärkeitä. Sinun sosiaaliset oikeutesi ovat tärkeitä meille, koska ne ovat tärkeitä sinulle. Jokaisella maalla on sosiaalinen järjestelmä, mutta ne voivat olla erilaisia eri maissa. Oletko siis varma, että tunnet sosiaaliset oikeutesi Suomessa?

Voimme auttaa sinua tutustumaan sosiaalisiin oikeuksiisi, auttaa sinut asiaankuuluvien laitosten pariin ja helpottaa asiointiasi niissä.

Opiskelu ja valmennus

studying-and-coaching

Opiskelu ja valmennus ovat sopeutumisprosessissa keskeisessä asemassa. Suomen kielen taito on erittäin tärkeä, ja yleensä se kohdataan prosessissa ensimmäisenä. Kielen oppiminen parantaa työllistymismahdollisuuksia ja mahdollisuuksia löytää paremman ammatillisen polun Suomessa. Autamme kumppaneidemme kanssa sinua löytämään parhaan ratkaisun yksilölliseen tilanteeseesi. Voimme etsiä sinulle oikean koulun ja kertoa miten suomalainen koulutusjärjestelmä toimii. Voimme neuvoa työnhaussa ja auttaa ymmärtämään, miten maahanmuuttaja voi hyödyntää omaa ammatillista osaamistaan työhaussa Suomessa.

Työelämäpalvelut

working-life-service-page-Avun-Avain-Support-Center

Suomalainen työelämä saattaa olla hyvin erilaista kuin työelämä maahanmuuttajan kotimaassa. Siksi on tärkeää saada riittävästi tietoa siitä, miten asiat hoidetaan täällä. Mitkä ovat työnantajan ja työntekijän oikeudet ja velvollisuudet? Kenen puoleen tulee kääntyä, kun etsitään työtä? Mitä voi odottaa työhaastattelulta, ja miten siihen pitäisi valmistautua? Mitä papereita tarvitaan? Entä työsopimus? Mitä tapahtuu jos menetät työpaikkasi? Ehkä haluat perustaa oman yrityksen Suomessa, mutta et tiedä miten ja mistä aloittaa.

Nämä ja monet muut ovat tärkeitä suomalaiseen työelämään liittyviä kysymyksiä. Avun Avain Support Center neuvoo ja auttaa sinut asioista vastaavien laitosten pariin, jotka voivat auttaa sinua kohti menestyksekästä työelämää. Koska kiinnitämme huomiota yksilöllisiin tarpeisiin, voimme tarjota apua myös työnhankintataidoissa. Tarjoamme neuvoja ja resurssejamme sekä verkossa että paikan päällä ja tuemme sinua koko prosessin läpi varmistaaksemme, että onnistut.

Perhe-elämän tuki

Teemme läheistä yhteistyötä sekä yksilöiden että perheiden kanssa. Asettuminen perheen kanssa Suomeen vaatii runsaasti huomiota ja tukea. Autamme sinua ja perhettäsi rekisteröitymiseen liittyvissä asioissa ja asunnon, koulun, päiväkodin ja muiden lasten tarvitsemien palveluiden etsimisessä. Lisäksi neuvomme sinua ja perhettäsi sosiaalisiin oikeuksiin ja etuuksiin liittyvissä asioissa. 

Tulkkipalvelut

Suomessa on kaksi virallista kieltä: suomi ja ruotsi. Yleensä ulkomaalaiset pitävät suomen kieltä monimutkaisena eivätkä osaa sitä juurikaan muuttaessaan maahan. Tarjoamme käännöspalveluita suomen, venäjän, englannin ja arabian kielillä joko paikan päällä tai puhelimitse. Avullamme pääset asioimaan missä tahansa ympäri Suomen hallintoviranomaisten kanssa välittämättä kielimuurista.

Tukiryhmät

Järjestämme tukiryhmiä eri aiheista, jotka ovat keskeisiä suomalaisessa elämäntavassa. Keskitymme eri aiheisiin kuten naurun tärkeys elämässä, oma-apu ja motivaatio, ajanhallinta ja niin edelleen. Meidän tukiryhmämme on suunniteltu auttamaan niissä elämäntilanteissa, joissa on tehtävä tärkeitä päätöksiä. Mitkä ovat sinun tavoitteesi, miten hallitset vaikeita tilanteita, miten löydät harrastuksen, mitä haluat saavuttaa elämässäsi? Miten voi viettää vapaa-aikaa, ja millaisia virkistysmahdollisuuksia on Suomessa?

Lisäksi tarjoamme ratsastusterapiaa ja monia muita erilaisia ​​tekniikoita, joiden avulla voit vaikeina aikoina parantaa elämänhallintaasi, jotta elämäsi Suomessa olisi antoisaa ja täynnä iloa.

Henkilökohtainen tuki

Avun avain tarjoaa tukiryhmien ohella henkilökohtaista tukea. Voimme tukea sinua missä hankalassa elämäntilanteessa tahansa. Avun avain -tukikeskus voi auttaa sinua kehittämään toimintakykyäsi, jota tarvitset elääksesi tasapainoista ja onnellista elämää.

Kiireelliset tapaukset ja turvapaikanhakijat

Avun avain -tukikeskus tarjoaa ilmaista palvelua, joka on kohdennettu erityisesti kiireellisille tapauksille ja turvapaikanhakijoille. Autamme ihmisiä, jotka tarvitsevat apua oleskelulupa- ja henkilöpaperiasioissa. Avun avain -tukikeskus ojentaa auttavan kätensä, kun tarvitset apua ilmaisen majoituksen, ruoka-avun ja terveyspalveluiden etsimisessä.

Kulttuuriasiat

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Kulttuuriasiat ovat keskeisessä asemassa kaikissa maissa. Kun tullaan erilaisesta kulttuuritaustasta, on kulttuurishokin uhka ilmeinen. Jotta vieraaseen kulttuuriin sopeutuminen tapahtuisi menestyksekkäästi, on tärkeää ymmärtää ja sietää paikallista kulttuuria. Avun avain -tukikeskus auttaa kulttuuriasioissa ja tarjoaa ratkaisuja tilanteissa, joissa haluat, että sinun omat erityistarpeesi huomioidaan loukkaamatta kuitenkaan paikallisia tapoja ja käytänteitä.

Sosiaalinen vastuu

Meillä on yksilöinä omat velvollisuutemme sitä yhteisöä kohtaan, johon kuulumme. Joskus on kuitenkin kulttuurierojen vuoksi vaikea ymmärtää, mikä on vieraassa maassa sosiaalisesti hyväksyttävää ja mikä ei. Sinun on suomalaiseen elämäntyyliin sopeutumisesi kannalta tärkeää ymmärtää, millaisia sosiaalisia velvollisuuksia sinulla on Suomessa. Sosiaalisella vastuulla on monia ulottuvuuksia, ja on erilaisia tapoja toimia sosiaalisesti vastuullisesti. On tärkeää oppia elämään hyväksyttävällä tavalla noudattaen sääntöjä ja kunnioittaen lakeja, joita uusi kotimaasi edellyttää. Avun avain -tukikeskus voi auttaa sinua kehittämään näitä taitoja ja opettaa sinulle, miten voit olla hyödyksi yhteisölle, joka on antanut sinulle mahdollisuuden menestyä Suomessa elämäsi jokaisella saralla.